FSG ACADEMY

OVER ONS

FSG ACADEMY

OVER ONS

Ons concept

Onder FSG Apeldoorn valt FSG Academy. FSG Apeldoorn is een uniek concept gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers in de carrière van een student-atleet: Sport, Onderwijs en Levensvaardigheden. Deze passen in een op-maat-gemaakt programma om een ideale omgeving te creëren voor de student-atleet.

FSG Apeldoorn werkt samen met ouders, docenten, trainers, coaches, sportverenigingen en gastouders. Om samen een omgeving te creëren die zich volledig richt op het excelleren van de student. De uniek Nederlandse culturele sportomgeving maakt het mogelijk om bij een club je eigen sport te beoefenen en direct te integreren in een team van jouw niveau. We zoeken een passende balans tussen trainingsmomenten, wedstrijden en studeren. We streven ernaar om tijdmanagementvaardigheden te ontwikkelen die zijn ontworpen om student-atleten te helpen hun tijd te beheren en te structureren. Dit ondersteunt een verbetering van het zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan succes en een vastberaden mindset ondersteunt.

Hoe we te werk gaan

 

In samenwerking met verschillende professionele partners in Apeldoorn en andere gekwalificeerde professionele sportverenigingen in Nederland maken wij voor elke individuele student een programma op maat.

Alle sportprogramma’s op maat bestaan uit een aanvullend trainingsprogramma en een specifiek sportprogramma. Elke student-atleet van de FSG Apeldoorn doet zijn aanvullende trainingsprogramma samen. Alle student-atleten kunnen profiteren van de expertise van de verschillende sporten. 

Het sport specifieke trainingsprogramma wordt specifiek gemaakt voor de hoofdsport van de student-atleet. Het volledige programma wordt zorgvuldig samengesteld door de athletic director. We zorgen voor een uitgebalanceerd programma. Ook studenten zonder affiniteit met sport kunnen wonen en leven op de campus. Met studeren bedoelen we onderwijs in de breedtse zin van het woord.

Faciliteiten

 

De FSG-sportcampus is een gated-community, gelegen op slechts enkele minuten van het stadscentrum. Het heeft alle trainings-, huisvestings en andere faciliteiten die je op een sportcampus mag verwachten. Het heeft een eigen gezondheidsafdeling met artsen, fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen, diëtisten en andere sport gerelateerde (para-) medische disciplines. Studenten hebben de optie tussen een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer. Voor kamers met meer plekken verzoeken wij u contact op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden. De verhuur van onze kamer verloopt via onze partner Domica Apeldoorn. Voor vragen kun je terecht bij Domica.

Alle studenten zijn ondergebracht in één groot gebouw, met alle nationaliteiten, sporten en leeftijden door het hele gebouw heen, wat het sterke gemeenschapsgevoel versterkt.

Wij maken gebruik van een boardingstaff. Welke aanwezig zijn om de studenten zo goed mogelijk te begeleiden.

Aanmeldformulier

Wil jij je aanmelden bij FSG Apeldoorn? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie over de mogelijkheden.