SPORTCAMPUS

Athletic Skills Model

SPORT CAMPUS

Athletic Skills Model

Het Athletic Skills Model (ASM)

Het Athletic Skills Model is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur.

Sporter centraal
Het draagt bij aan een optimale (talent)ontwikkeling voor iedereen, van elk niveau, omdat er wordt gewerkt vanuit eenzelfde, gefundeerde visie waarin de beweger / de sporter centraal staat. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van kwalitatieve beweegprogramma’s. Op de campus is de grootste ASM-hal van Nederland gerealiseerd.

Fitter en gezonder
Bewegen volgens het ASM maakt je fitter en gezonder en zorgt voor betere prestaties. Andere voordelen zijn minder blessures, meer creativiteit en plezier in bewegen en daardoor minder uitval. Bekende topsporters als Roger Federer en Zlatan Ibrahimovic hebben veel andere sporten gedaan wat hun sportcarrière positief heeft beïnvloed. Bovendien onderstrepen bekende experts als Louis van Gaal en Jac Orie het belang van kwalitatief goed bewegingsonderwijs waarbij een uitdagende omgeving een veelzijdige motorische ontwikkeling stimuleert.
In onderstaande flyers lees je meer over Athletic Skills Model voor het Bewegingsonderwijs en Athletic Skills Model voor de Sport

Laan van Westenenk 4 7336 AZ Apeldoorn