FSG ACADEMY

SPORT

FSG ACADEMY

SPORT

Sportprogramma’s

FSG Apeldoorn is een sport-, woon- en studiecampus. Wij hebben de ambitie te groeien naar een volwaardige (inter)nationale sportcampus met meerdere kern sportprogramma’s waarin de student-sporter zich kan ontwikkelen op het gebied van zowel sport als studie. Dit eventueel gecombineerd met wonen op een campus die in deze behoefte kan voorzien. Om deze programma’s vorm te geven en uit te voeren wordt samengewerkt met verschillende partners uit de regio Apeldoorn.

Regionaal Multisport Talentcentrum (RMTC)

Wat is een RMTC?
Talentontwikkeling is zoveel meer dan veel de sport beoefenen waar je als sporter goed in bent. Het gaat onder andere om een gezond lichaam, een gezonde leefstijl, een gezonde mindset en een omgeving die snapt en inspeelt op wat daarvoor nodig is. Dat is voor elke sporter anders en ook de ervaring van verenigingen hiermee verschilt.

Om een zo optimaal mogelijke leeromgeving voor de sporter te creëren, moeten verschillende professionals samenwerken, om niet alleen jou als sporter, maar ook als mens verder te helpen ontwikkelen.

Met het RMTC hebben wij de ambitie om de kennis en ervaring van verschillende clubs en professionals samen te brengen met als doel het optimaliseren van de (sportieve) omgeving van de kansrijke sporter.

Missie en Visie
Voor het RMTC hebben we dit vertaald in de volgende missie en visie:

Missie

Het creëren van een kennishub op de FSG-campus op het gebied van talentontwikkeling door middel van structurele en inhoudelijke samenwerking met lokale partners, waarin wij kansrijke en ambitieuze sporters een omgeving bieden om zich op sportgeneriek gebied verder te ontwikkelen richting het mondiale podium.

Visie

Op basis van praktijkervaringen en wetenschappelijke bevindingen een zo optimaal mogelijk programma aanbieden wat aansluit bij de ontwikkelingsfase van de sporter.

Onze pijlers
Om onderscheidend en aanvullend te zijn op de vele mooie ontwikkelingen binnen de clubs staan drie belangrijke pijlers hierbij centraal: 1) Breed motorisch opleiden, 2) (Top)sport leefstijl en 3) Duale carrière.

In onderstaande figuur worden de voor het RMTC belangrijkste elementen aangestipt. De ontwikkeling van de sporter staat centraal.

 

 

 

 

Doelgroep
Het RMTC richt zich op kansrijke en talentvolle sporters in de leeftijd van 11-19 jaar. Kansrijk wil zeggen sporters bij wie aanleg is vastgesteld, maar nog onvoldoende inzicht is of dit zich uit in de ontwikkeling van de vereiste competenties die nodig zijn voor het actief worden op (inter) nationaal niveau.

De sporters in het RMTC zijn bovenal ook leerling op een basis- of middelbare school en blijven uiteraard lid van hun eigen sportvereniging. Hierdoor is een goede multidisciplinaire aanpak van groot belang om te zorgen dat kinderen zich op verschillende vlakken, ook buiten de sport, goed kunnen ontwikkelen. En is er dus ook oog voor het welzijn van de sporter.

Samenwerking club en FSG
De coördinator RMTC zoekt contact met de clubtrainer(s) van de FSG-sporters. Doel is elkaar te kennen, te vertrouwen en goed samen te werken. Door te weten van elkaar wat er wordt gedaan, wordt naar een optimale trainingsweek voor de speler gestreefd. Dit is in het belang van de speler, bijvoorbeeld ten aanzien van belastbaarheid en blessurepreventie. Clubtrainers zijn ook altijd welkom bij het FSG. Indien gewenst en mogelijk kan een clubtrainer ook assisteren bij het FSG, dit in overleg met de coördinator RMTC. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met Bar End en specifiek de Bike Academy.
Onderwijs en FSG
Veel scholen bieden tegenwoordig mogelijkheden om de combinatie onderwijs en sport zo goed mogelijk in te richten. Maar soms kan dit toch voor uitdagingen zorgen. Wij kunnen vanuit het FSG niet de verantwoordelijkheid overnemen over de situatie op school. Wat wij wel kunnen doen is meedenken met de ouders en sporter over hoe de combinatie zo goed mogelijk te maken is. Met de scholen in Apeldoorn proberen wij afspraken te maken waardoor de schoolroosters zo min mogelijk overlappen met de trainingsprogramma’s of ruimte binnen de bestaande schoolroosters gemaakt kan worden om deel te nemen aan het RMTC-programma.

Vragen of aanmelden

Heb je na het lezen van de informatie vragen? Neem dan contact op met Lars Smeenk, de coördinator van het RMTC via l.smeenk@fsgapeldoorn.com.

Wil je deelnemen aan het RMTC-programma, schrijf je dan in via het aanmeldformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Sportfaciliteiten

FSG Apeldoorn biedt de sporter een breed scala aan sporten op A-klasse faciliteiten op en nabij de campus. Hier kunnen ze trainen en presteren op het hoogste niveau. De residentiële voorzieningen bieden sporters alles wat ze wensen en zorgen ervoor dat er constant aandacht is voor training.

Momenteel maken we gebruik van de volgende sportfaciliteiten:

  • Fitness
  • Indoor hockey
  • Indoor basketbal
  • Indoor volleybal
  • Olympische boksring
  • Indoor Athletic Skills (ASM-Hal)

Bekijk de uitzending van RTLZ over onze nieuwe ASM-hal

Global Football Academy*

* In verband met Covid ligt het programma tot nader order stil.

De missie van de Global Football Academy (GFA) is om getalenteerde jonge spelers wereldwijd te identificeren, hen kansen en ervaringen van wereldklasse te bieden, hen te helpen hun potentieel te maximaliseren, hun talent te laten zien en gezien te worden op het hoogste niveau van professioneel (jeugd) voetbal. Door middel van een alomvattend ontwikkelingsplan streven we naar het leveren van uitmuntendheid en streven we naar maximale groei en verbetering. De holistische benadering van ons programma zal de ‘hele persoon’ van jonge (student) atleten ontwikkelen en zal hun leven vele jaren positief beïnvloeden.

Bruggen bouwen – Open de Wereld
GFA Holland wil de ontwikkelingskansen van jonge, getalenteerde en ambitieuze voetballers maximaliseren. De holistische benadering streeft naar persoonlijke groei, zowel vanuit sportief als lifestyle-oogpunt. Als derde pijler om een ​​’GATEWAY TO EUROPE’ te bieden, de Europese culturele ervaring zal de persoonlijkheid van jongeren verrijken en hun mondiale perspectief verbreden. Allemaal met respect voor een verscheidenheid aan culturen en religies.

Nederland is een Europees land met een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van toekomstige PRO-TOP-spelers, zoals blijkt uit de uitstekende spelers die het land altijd heeft voortgebracht. Spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, ​​Wesley Sneijder, Arjan Robben, Virgil van Dijk en opkomende sterren als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, zijn allemaal van wereldklasse en worden beschouwd als de beste van het beste.

Naast de opleiding van zulke geweldige spelers, domineert de Nederlandse speelfilosofie ‘Total Football’ met Rinus Michels en Johan Cruijff en tegenwoordig Pep Guardiola en Jurgen Klopp als haar belangrijkste vertegenwoordigers nog steeds het Europese voetbal. De Nederlandse clubcultuur van het ontwikkelen van jonge spelers is een hoog aangeschreven elite Academy-systeem met clubs als Ajax Amsterdam als het belangrijkste vlaggenschip.

Voetbalprogramma
De hoog aangeschreven Nederlandse speelfilosofie wordt gekenmerkt door zijn speltactiek, intelligentie, balbeweging en op technische vaardigheid gebaseerde prestaties. Zowel de tactische als de technische aspecten van het spel zijn de belangrijkste onderdelen van het GFA Football Development Program.

Technische vaardigheden worden aangeleerd met behulp van de wereldberoemde Coerver Coaching-methode in combinatie met kijkgedrag en het verbeteren van de reactietijd om je tegenstander te slim af te zijn. Over het algemeen streven we ernaar om een ​​optimale leeromgeving te behouden, gebaseerd op vijf hoofdkenmerken.

Opmerkingen
Programmaschema’s worden rond drie trimesters aangepast:

  • januari-februari-maart
  • april-mei-juni
  • september-oktober-november

Onze programma’s zijn gericht op spelers in de leeftijdscategorieën van 16 tot 23 jaar.

Elk trimester kunnen er 32 deelnemers deelnemen aan het programma

Vragen?

Heb je na het lezen van de informatie vragen? Neem dan contact op met Joey Ngarigota, de coördinator van de Global Football Academy via
Joey@globalfootball-academy.com

 

 

Laan van Westenenk 4 7336 AZ Apeldoorn